Skip to content

Stockholm is the European Capital of Gastronomy 2023. During this year the city’s restaurants, museums, bars and gastronomic venues jointly present an exciting program. The program showcases events taking place in and around the city that offer sustainable, local and innovative gastronomic experiences. From Michelin Stars to Street food. The program is ever growing and offers lots of tasty events.

Let’s co-create the program! >>

Meet people from Stockholm who are passionate about food and sustainability. In the Good Food Guide, you get tips from, among others, Mathias Dahlgren, Florecia Abella, Paul Svensson and Lisen Sundgren:

Behind the project are the Gastronomic Academy, the Dining Academy and the Royal Academy of Forestry and Agriculture in collaboration with the City of Stockholm through Visit Stockholm.

Det finns saker att se fram emot nästa år- som att @cafeklotet öppnar i Katarinahuset med utsikt över slussen och Saltsjön. – Vår vision är att skapa en restaurang präglad av såväl lekfullhet som trygghet, med en enklare meny, vilket skapar en intressant kontrast och kompletterar Gondolens klassiska elegans, säger Matilda Jackson, vice vd för @svenskabrasserier i en kommentar. Namnet är hämtat från Café Klotet, ett ölkafé som mellan 1877 och 1931 låg på Klotgränd 3. Det stängde när Slussen revs inför 1930-talets ombyggnad. Köksmästare blir Louise Phalén från vinbaren Grus Grus vid Odenplan. Driftchef och sommelier blir Doris Charapkina från Schmaltz Bar & Delicatessen. #capitalofgastronomy #gastronomy #stockholmcity #gastronomylover #capitalofgastronomy #restaurangstockholm #krog #besöksliv #gastronomia #gastronomictourism #gastronomico #gastronomi #stockholm #visitstockholm #sverige #sweden #visita #besöksliv #besöksnäring #krog #restaurant

Det finns saker att se fram emot nästa år- som att @cafeklotet öppnar i Katarinahuset med utsikt över slussen och Saltsjön.
– Vår vision är att skapa en restaurang präglad av såväl lekfullhet som trygghet, med en enklare meny, vilket skapar en intressant kontrast och kompletterar Gondolens klassiska elegans, säger Matilda Jackson, vice vd för @svenskabrasserier i en kommentar.

Namnet är hämtat från Café Klotet, ett ölkafé som mellan 1877 och 1931 låg på Klotgränd 3. Det stängde när Slussen revs inför 1930-talets ombyggnad.

Köksmästare blir Louise Phalén från vinbaren Grus Grus vid Odenplan. Driftchef och sommelier blir Doris Charapkina från Schmaltz Bar & Delicatessen.

#capitalofgastronomy #gastronomy
#stockholmcity #gastronomylover #capitalofgastronomy
#restaurangstockholm #krog #besöksliv #gastronomia #gastronomictourism #gastronomico #gastronomi #stockholm #visitstockholm #sverige #sweden #visita #besöksliv #besöksnäring #krog #restaurant
...

Stockholms år som gastronomisk huvudstad går mot sitt slut, with a big Bang: #stockholmgastronomyconference på @stockholmuniversity och galamiddag på @vasamuseet Next capital is soon to take over🌟

Stockholms år som gastronomisk huvudstad går mot sitt slut, with a big Bang:
#stockholmgastronomyconference på @stockholmuniversity och galamiddag på @vasamuseet
Next capital is soon to take over🌟
...

Day 2 at Stockholm Gastronomy Conference. One more to go! Curious about the program? Check out link in bio👉🏼 @capitalofgastronomy

Day 2 at Stockholm Gastronomy Conference. One more to go!
Curious about the program?
Check out link in bio👉🏼

@capitalofgastronomy
...

23–25 november möts tongivande forskare och olika experter från hela Europa på Stockholm Gastronomy Conference. Tillsammans ska de lyfta fram gastronomin som ett betydelsefullt forskningsområde och sätta fokus på viktiga utvecklingsfrågor. Konferensen som hålls i Aula Magna på Stockholms universitet innehåller även en rad inspirerande måltider med lokal förankring som engagerar kockar från hela landet. Hela programmet in bio eller på capitalofgastronomy.se

23–25 november möts tongivande forskare och olika experter från hela Europa på Stockholm Gastronomy Conference. Tillsammans ska de lyfta fram gastronomin som ett betydelsefullt forskningsområde och sätta fokus på viktiga utvecklingsfrågor. Konferensen som hålls i Aula Magna på Stockholms universitet innehåller även en rad inspirerande måltider med lokal förankring som engagerar kockar från hela landet. Hela programmet in bio eller på capitalofgastronomy.se ...