Stockholm is the European Capital of Gastronomy 2023. During this year the city’s restaurants, museums, bars and gastronomic venues jointly present an exciting program. The program showcases events taking place in and around the city that offer sustainable, local and innovative gastronomic experiences. From Michelin Stars to Street food. The program is ever growing and offers lots of tasty events.
Meet people from Stockholm who are passionate about food and sustainability. In the Good Food Guide, you get tips from, among others, Mathias Dahlgren, Florecia Abella, Paul Svensson and Lisen Sundgren:
Behind the project are the Gastronomic Academy, the Dining Academy and the Royal Academy of Forestry and Agriculture in collaboration with the City of Stockholm through Visit Stockholm.
Det finns saker att se fram emot nästa år- som att @cafeklotet öppnar i Katarinahuset med utsikt över slussen och Saltsjön.
– Vår vision är att skapa en restaurang präglad av såväl lekfullhet som trygghet, med en enklare meny, vilket skapar en intressant kontrast och kompletterar Gondolens klassiska elegans, säger Matilda Jackson, vice vd för @svenskabrasserier i en kommentar.
Namnet är hämtat från Café Klotet, ett ölkafé som mellan 1877 och 1931 låg på Klotgränd 3. Det stängde när Slussen revs inför 1930-talets ombyggnad.
Köksmästare blir Louise Phalén från vinbaren Grus Grus vid Odenplan. Driftchef och sommelier blir Doris Charapkina från Schmaltz Bar & Delicatessen.
#capitalofgastronomy #gastronomy
#stockholmcity #gastronomylover #capitalofgastronomy
#restaurangstockholm #krog #besöksliv #gastronomia #gastronomictourism #gastronomico #gastronomi #stockholm #visitstockholm #sverige #sweden #visita #besöksliv #besöksnäring #krog #restaurant
Det finns saker att se fram emot nästa år- som att @cafeklotet öppnar i Katarinahuset med utsikt över slussen och Saltsjön.
– Vår vision är att skapa en restaurang präglad av såväl lekfullhet som trygghet, med en enklare meny, vilket skapar en intressant kontrast och kompletterar Gondolens klassiska elegans, säger Matilda Jackson, vice vd för @svenskabrasserier i en kommentar.
Namnet är hämtat från Café Klotet, ett ölkafé som mellan 1877 och 1931 låg på Klotgränd 3. Det stängde när Slussen revs inför 1930-talets ombyggnad.
Köksmästare blir Louise Phalén från vinbaren Grus Grus vid Odenplan. Driftchef och sommelier blir Doris Charapkina från Schmaltz Bar & Delicatessen.
#capitalofgastronomy #gastronomy
#stockholmcity #gastronomylover #capitalofgastronomy
#restaurangstockholm #krog #besöksliv #gastronomia #gastronomictourism #gastronomico #gastronomi #stockholm #visitstockholm #sverige #sweden #visita #besöksliv #besöksnäring #krog #restaurant
Extraordinary Monday när @circulargastronomy lanserade vinnarna i Circular Gastronomy Challenge!
Världens mest hållbara bar @rodahusetsthlm serverade läckra lokalgenererade drinkar och tilltugg.
Grattis alla välförtjänta vinnare!
I år premieras fyra idéer som på olika sätt kan göra restaurangnäringen mer cirkulär och bidra till att förändra matsystemet i stort. Innovationspriset går i år till så vitt skilda idéer som ett hållbart alternativ till miljöboven jätteräkan, ett digitalt system för återanvändbara förpackningar, ett förädlingsprojekt för killingar och en objektiv studie i hur den optimala buljongen tas fram. Priserna delades ut under dagen i Röda Huset i Stockholm. De fyra vinnarna får möjlighet att med hjälp av specialanpassade innovationsstöd utveckla sina idéer under 2024.
—-
Circular Gastronomy Challenge är ett innovationspris som uppmärksammar och stöttar förnyelseprojekt i restaurangbranschen. Innovationspriset drivs av Circular Gastronomy i samarbete med Vasakronan, Martin & Servera, Electrolux Professional, Stockholm Gas, Göteborg & Co och Västsverige samt representanter från näringsliv, akademi och organisationer som Axfoundation, Generation Waste, Good Food Capital, IVL Svenska Miljöinstitutet, Krinova Incubator & Science Park, KTH Food, Restaurangakademien och RISE.
Läs mer på circulargastronomy.se
capitalofgastronomy #gastronomy #sthlm
#stockholmcity #gastronomylover #capitalofgastronomy
#restaurangstockholm #krog #besöksliv #gastronomia #gastronomictourism #gastronomico #gastronomi #stockholm #visitstockholm #sverige #sweden #visita #besöksliv #besöksnäring #krog #restaurant
Extraordinary Monday när @circulargastronomy lanserade vinnarna i Circular Gastronomy Challenge!
Världens mest hållbara bar @rodahusetsthlm serverade läckra lokalgenererade drinkar och tilltugg.
Grattis alla välförtjänta vinnare!
I år premieras fyra idéer som på olika sätt kan göra restaurangnäringen mer cirkulär och bidra till att förändra matsystemet i stort. Innovationspriset går i år till så vitt skilda idéer som ett hållbart alternativ till miljöboven jätteräkan, ett digitalt system för återanvändbara förpackningar, ett förädlingsprojekt för killingar och en objektiv studie i hur den optimala buljongen tas fram. Priserna delades ut under dagen i Röda Huset i Stockholm. De fyra vinnarna får möjlighet att med hjälp av specialanpassade innovationsstöd utveckla sina idéer under 2024.
—-
Circular Gastronomy Challenge är ett innovationspris som uppmärksammar och stöttar förnyelseprojekt i restaurangbranschen. Innovationspriset drivs av Circular Gastronomy i samarbete med Vasakronan, Martin & Servera, Electrolux Professional, Stockholm Gas, Göteborg & Co och Västsverige samt representanter från näringsliv, akademi och organisationer som Axfoundation, Generation Waste, Good Food Capital, IVL Svenska Miljöinstitutet, Krinova Incubator & Science Park, KTH Food, Restaurangakademien och RISE.
Läs mer på circulargastronomy.se
capitalofgastronomy #gastronomy #sthlm
#stockholmcity #gastronomylover #capitalofgastronomy
#restaurangstockholm #krog #besöksliv #gastronomia #gastronomictourism #gastronomico #gastronomi #stockholm #visitstockholm #sverige #sweden #visita #besöksliv #besöksnäring #krog #restaurant
Stockholm bland de 10 bästa mat- destinationerna i världen 2023!👍🙌👌
Global Culinary Report 2023, som sammanställts av restaurangguiden @worldofmouthapp , innehåller en lista över de 10 bästa matdestinationerna i världen. Årets rapport är sammanställd av över 6 300 personliga rekommendationer av 600 handplockade experter till över 2 200 destinationer samt expertförfrågningar med experterna och 90,000 medlemmar av World of Mouth.
Listan på Stockholms 10 mest rekommenderade restauranger toppas av knappt ett år gamla restaurangen @bord.restaurant , med kocken Joel Aronsson med bakgrund på restaurangerna Fäviken och Ett Hem. På andra plats kommer @restaurangtriton på Söder och på tredje plats Mathias Dahlgrens några månader gamla restaurang @seafood_gastro på @grandhotelstockholm .
De bästa matdestinationerna 2023
1. Köpenhamn
2. London
3. New York
4. Tokyo
5. Bangkok
6. Paris
7. Barcelona
8. Dubai
9. Berlin
10. Stockholm
Var och en av städerna på topp 10-listan klassas som unika matdestinationer med en restaurangscen som är värd att utforska, oavsett om det handlar om street food, enklare bistron eller fine dining-restauranger av stjärnklass.
Stockholms mest rekommenderade restauranger:
@bord.restaurant
@Triton
@seafood_gastro
@cafenizza
@miyakodori_sweden
@sockersucker
@lillebrorsbageri
@restaurantfrantzen
@rolfshav
@babette_restaurant
#wordofmouth #capitalofgastronomy
#stockholm
@visitstockholm
capitalofgastronomy #gastronomy #sthlmfoodandwine
#stockholmcity #gastronomylover #capitalofgastronomy
#restaurangstockholm #krog #besöksliv #gastronomia #gastronomictourism #gastronomico #gastronomi #stockholm #visitstockholm #sverige #sweden #visita #besöksliv #besöksnäring #krog #restaurant
Stockholm bland de 10 bästa mat- destinationerna i världen 2023!👍🙌👌
Global Culinary Report 2023, som sammanställts av restaurangguiden @worldofmouthapp , innehåller en lista över de 10 bästa matdestinationerna i världen. Årets rapport är sammanställd av över 6 300 personliga rekommendationer av 600 handplockade experter till över 2 200 destinationer samt expertförfrågningar med experterna och 90,000 medlemmar av World of Mouth.
Listan på Stockholms 10 mest rekommenderade restauranger toppas av knappt ett år gamla restaurangen @bord.restaurant , med kocken Joel Aronsson med bakgrund på restaurangerna Fäviken och Ett Hem. På andra plats kommer @restaurangtriton på Söder och på tredje plats Mathias Dahlgrens några månader gamla restaurang @seafood_gastro på @grandhotelstockholm .
De bästa matdestinationerna 2023
1. Köpenhamn
2. London
3. New York
4. Tokyo
5. Bangkok
6. Paris
7. Barcelona
8. Dubai
9. Berlin
10. Stockholm
Var och en av städerna på topp 10-listan klassas som unika matdestinationer med en restaurangscen som är värd att utforska, oavsett om det handlar om street food, enklare bistron eller fine dining-restauranger av stjärnklass.
Stockholms mest rekommenderade restauranger:
@bord.restaurant
@Triton
@seafood_gastro
@cafenizza
@miyakodori_sweden
@sockersucker
@lillebrorsbageri
@restaurantfrantzen
@rolfshav
@babette_restaurant
#wordofmouth #capitalofgastronomy
#stockholm
@visitstockholm
capitalofgastronomy #gastronomy #sthlmfoodandwine
#stockholmcity #gastronomylover #capitalofgastronomy
#restaurangstockholm #krog #besöksliv #gastronomia #gastronomictourism #gastronomico #gastronomi #stockholm #visitstockholm #sverige #sweden #visita #besöksliv #besöksnäring #krog #restaurant
Stockholms år som gastronomisk huvudstad går mot sitt slut, with a big Bang:
#stockholmgastronomyconference på @stockholmuniversity och galamiddag på @vasamuseet
Next capital is soon to take over🌟
Stockholms år som gastronomisk huvudstad går mot sitt slut, with a big Bang:
#stockholmgastronomyconference på @stockholmuniversity och galamiddag på @vasamuseet
Next capital is soon to take over🌟
Day 2 at Stockholm Gastronomy Conference. One more to go!
Curious about the program?
Check out link in bio👉🏼
@capitalofgastronomy
Day 2 at Stockholm Gastronomy Conference. One more to go!
Curious about the program?
Check out link in bio👉🏼
@capitalofgastronomy
BOKRELEASE för ”På bordet” av
Charlotte Birnbaum - fullsmockat med kulturellt kapital och matnördiga stockholmare.
En bok för den som vill möta måltiden som konst och läsa om bordets teater och servettvikning som den högsta konstarten av alla👌
@sturehof
@thisdinnerisagroupshow
@carlssonbokforlag
#Stockholm #capitalofgastronomy
BOKRELEASE för ”På bordet” av
Charlotte Birnbaum - fullsmockat med kulturellt kapital och matnördiga stockholmare.
En bok för den som vill möta måltiden som konst och läsa om bordets teater och servettvikning som den högsta konstarten av alla👌
@sturehof
@thisdinnerisagroupshow
@carlssonbokforlag
#Stockholm #capitalofgastronomy
23–25 november möts tongivande forskare och olika experter från hela Europa på Stockholm Gastronomy Conference. Tillsammans ska de lyfta fram gastronomin som ett betydelsefullt forskningsområde och sätta fokus på viktiga utvecklingsfrågor. Konferensen som hålls i Aula Magna på Stockholms universitet innehåller även en rad inspirerande måltider med lokal förankring som engagerar kockar från hela landet. Hela programmet in bio eller på capitalofgastronomy.se
23–25 november möts tongivande forskare och olika experter från hela Europa på Stockholm Gastronomy Conference. Tillsammans ska de lyfta fram gastronomin som ett betydelsefullt forskningsområde och sätta fokus på viktiga utvecklingsfrågor. Konferensen som hålls i Aula Magna på Stockholms universitet innehåller även en rad inspirerande måltider med lokal förankring som engagerar kockar från hela landet. Hela programmet in bio eller på capitalofgastronomy.se