Skip to content
brachyura01
3 oktober gästar stjärnkocken Fredrik Johnsson Brutalisten och presenterar tillsammans med kreative kökschefen Stefan Eriksson och hans team en unik specialmeny med fokus på krabbor, med utgångpunkt i Brutalist Kitchen Manifesto. Fredrik Johnsson drev mellan 2010 och 2019 Michelinrestaurangen Volt på Östermalm.

Fyrarättersmenyn utlovar rätter baserade på leddjur såsom kungskrabba, brunkrabba, strandkrabba, simkrabba och spindelkrabba. 
 
Brutalisten, som öppnades i början av 2022 har precis adderat två nya talanger till sitt kök som gör sin första specialmeny på restaurangen. Den förste är holländaren Coen Dieleman som lämnar en roll som vice kökschef på Köpenhamns legendariska Geranium efter sju års tjänst för att nu ta över som kökschef på Brutalisten. Den andre är spanjoren Diego Perez som går från sin roll som kökschef på Fotografiska för att arbeta som Coens souschef. 
 
Brutalisten har tidigare bjudit på gästmenyer tillsammans med Carl Ishizaki från Sushi Sho samt Oskar Montano från 800 grader slice.