Skip to content
albin edberg
Efter förra årets succé återvänder Albin Edberg i sommar till Arla Unika i Östermalmshallen för ytterligare ett gästspel. Albin är en meriterad kock med två medaljer från den prestigefyllda internationella tävlingen Bocuse d’Or, där han som Tommy Myllymäkis commis tog hem guld i Bocuse d’Or Europe i Stockholm 2014 och brons i Bocuse d’Or i Lyon 2015. Albin har tidigare erfarenhet från restauranger som Sjön, Tak och Unn. Han kom tvåa i Kockarnas Kamp 2022 och arbetar som frilansande kock. Albin gästspelade som kökschef under förra året och fick blodad tand. I år basar han över köket under de två första veckorna i juli.
– Det känns otroligt kul att komma tillbaka till Arla Unika, och i år tror jag att det kommer att bli ännu bättre, säger Albin som planerar att sätta upp några av favoriterna från förra året på menyn, men även ett flertal nya spännande skapelser.
– Jag tycker mycket om blåmögelosten Sølvræv och arbetar just nu fram en av rätterna i sommar med gnocchi, Sølvræv, korianderbakad lök och endive, berättar han.
Albin gästspelar under vecka 28 och 29.