Skip to content
Brave wine

Den unika fotoutställningen Brave Wine är ett samarbete mellan Spritmuseum och Beredskapslyftet. Den handlar om den ukrainska vinindustrin, som till stora delar raserats under Rysslands invasionskrig. Här får du ta del av gripande berättelser från vinmakare som fått se generationers livsverk raderas. Men du kommer också att få uppleva passionen och uppfinningsrikedomen som driver dem att fortsätta.

Fotoutställningen skildrar personliga berättelser inifrån Ukrainas vinindustri och beskriver vinmakares vardag med motgångar och utmaningar, sedan kriget bröt ut. Här får du följa deras kamp och triumfer, men också få insikter om det aktuella läget för vinindustrin i Ukraina, en djupare förståelse för landets rika vinarv och lära känna de inspirerande människor som håller gnistan vid liv i de värsta av motgångar.

Oavsett om det är historien om en vinmakare som återuppbyggde sin vingård efter att den förstördes av beskjutning – eller berättelsen om en familjeägd vingård som gått i arv genom generationer, erbjuder ”Brave Wine” ett unikt perspektiv utifrån den mänskliga sidan av vinframställning i Ukraina.

Genom fotografier och gripande berättelser kommer du att få uppleva passionen, beslutsamheten och uppfinningsrikedomen som driver dem till att fortsätta skapa viner trots de nya förutsättningarna.

Utställningen visas längs kajen utanför Spritmuseum och är ett samarbete med Beredskapslyftet. Du kan besöka Brave Wine från 14 juni till den 24 augusti (Ukrainas nationaldag).

VÄLGÖRENHETSMIDDAG

Den 24 augusti , kl 19:00 är du välkommen till vår välgörenhetsmiddag till förmån för Ukraina. Middagen är en förlängning av fotoutställningen Brave Wine.
Samtliga intäkter går oavkortat till en ambulans som kommer att transporteras till Ukraina av OperationAid inom en snar framtid.