Skip to content
Jimmi_Eriksson_20 april_SHK

Unik möjlighet att uppleva 2022 års Nobelbankett på Stadshuskällaren (i något mindre skala) med Nobelkocken Jimmi Eriksson. Närmare ett riktigt inbjudningskort till festernas fest är svårt att komma! Varmt välkommen till en kväll med guldkant där du får uppleva maten, träffa kocken och få svar på hur det är att laga en trerätters meny till 1300 gäster.

Nobelmenyn 2022

Algbakad gös och tomat fylld med gravad gös, persiljeemulsion, kålrabbi, brödkryddor, krondillspärlor och blomsterkrisp
NV Champagne Legras & Haas Blanc de Blancs Grand Cru, France

Svensk hjort färserad med murkla och salvia, gulbeta med kallpressad rapsolja och senapsfrö, jordärtskocka och timjansemulsion samt potatisterrin och viltsky med stjärnanis
2021 Grattamacco Bolgheri Rosso, Tuscany, Italy

Bakad cheesecake och plommonkompott smaksatt med stjärnanis, plommonkräm, mirabellemaränger, havrekrisp samt mirabellesorbet smaksatt med ingefära
2021 Brännland Iscider, Västerbotten, Sweden

Middagen serveras i Stadshuskällaren den 20 april. Kl 18.00 börjar vi med champagne och mingel.
Klädseln är valfri men kom gärna uppklädd.

Antalet platser är begränsade. Boka din plats via stadshuskallarensthlm.se
Pris: 2022 års Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten och kaffe kostar 2400 kr inkl dryckespaket, 2050 kr inkl alkoholfria paketet.

Stadshusrestauranger
står bakom all mat och dryck som serveras i Stockholms stadshus, både i bankettverksamheten och i à la carte restaurangen Stadshuskällaren med festvåning och chambre separée samt i lunchrestaurangen Ragnars Skafferi.