Skip to content
Gooseberries

Paraden firar krusbäret

Krusbäret är syrligt, sött och vackert och passar lika bra till fisk och kött, som till en frisk dessert. Det firar kvarterskrogen Paraden vid Valhallavägen med en somrig krusbärsmeny:

Kryddigt lammrack glacerat med krusbär serveras med tomatchutney

Helgrillad abborre med krusbärssalsa, örtkokt potatis, sockerärtor och citronsmör

Eldad manchego med krusbär- och lagerbladsmarmelad

Rabarbersoppa med inkokta rabarber och krusbär. Serveras med krusbärssorbet, kaksmulor och råhyvlad rabarber

Till detta har sommelier tillsammans med Johan Lidby vinhandel satt ihop viner passande till både rätterna och sommarvädret:

Weingut Leitz från Tyskland/Rhengau

2021 ”Dragonstone” Riesling

2021 ”magic Mountain” Riesling 0.75L / 1.5L

2015 Berg Schlossberg GG, Riesling

2015 Ber Roseneck GG, Riesling

Weingut Lackner-Tinnacher från Österrike/Südsteiermark

2021 ”Gamlitz”, Sauvignon Blanc

2019 ”Steinbach”, Morillon

2019 ”Ried Eckberg”, Weissburgunder

Weingut Umathumfrån Österrike/Burgenland

2019/2021 Beerenauslese, Scheurebe

Barmästaren varierar några drinkar som krusbärsbellini, krusbärsdaiquiri med mera.