Krusbäret är syrligt, sött och vackert och passar lika bra till fisk och kött, som till en frisk dessert. Det firar kvarterskrogen Paraden vid Valhallavägen med en somrig krusbärsmeny:
Kryddigt lammrack glacerat med krusbär serveras med tomatchutney
Helgrillad abborre med krusbärssalsa, örtkokt potatis, sockerärtor och citronsmör
Eldad manchego med krusbär- och lagerbladsmarmelad
Rabarbersoppa med inkokta rabarber och krusbär. Serveras med krusbärssorbet, kaksmulor och råhyvlad rabarber
Till detta har sommelier tillsammans med Johan Lidby vinhandel satt ihop viner passande till både rätterna och sommarvädret:
Weingut Leitz från Tyskland/Rhengau
2021 ”Dragonstone” Riesling
2021 ”magic Mountain” Riesling 0.75L / 1.5L
2015 Berg Schlossberg GG, Riesling
2015 Ber Roseneck GG, Riesling
Weingut Lackner-Tinnacher från Österrike/Südsteiermark
2021 ”Gamlitz”, Sauvignon Blanc
2019 ”Steinbach”, Morillon
2019 ”Ried Eckberg”, Weissburgunder
Weingut Umathumfrån Österrike/Burgenland
2019/2021 Beerenauslese, Scheurebe
Barmästaren varierar några drinkar som krusbärsbellini, krusbärsdaiquiri med mera.