Skip to content
saori
Första veckan i augusti gästspelar Saori hos Arla Unika. Saori är frilansande kock, uppvuxen i Nishinomiya i Japan med erfarenhet från bland annat stjärnkrogarna Esperanto och Oaxen Krog. Saori kommer senast från restaurang Ichi, som hon drev under många år. Saori lagar mat med inspiration från Japan, men också genom upptäckter hon gör i vardagen och och under måltider med vänner och bekanta. Saori arbetar efter mottot “Because I am here!”, där hon vill utmana sig själv att addera inspiration från personer och den plats som finns omkring henne.
– Mejeriprodukter var ovanliga inslag i matlagningen när jag växte upp. Smör, grädde och ost var lyx för mig som barn, berättar hon och fortsätter:
– Men jag tycker mycket om mejeri och hittar många gemensamma egenskaper hos ost med japanska lagrade produkter som umami från mjölksyrning, lagrade salter och konsistenser. I sommar vill jag tolka japanska ingredienser till ostarna på Arla Unika och skapa något nytt och unikt, säger Saori.
Besök www.arlaunika.se för mer information.