Årets unga kock är en tävling för kockar upp till 27 år.
13 april möts årets tävlande på Stockholms Hotell- och Restaurangskola.
Insläpp för att titta på tävlingen på plats är 12:30.
Publik tillåts efter kl. 12:45, då man kan följa kockarna i köken.
Att vara publik är kostnadsfritt.
Plats för tävlingen:
Stockholms Hotell- och Restaurangskola, Arenavägen 50, Johanneshov.
Prisutdelning efter tävlingen och efterföljande galamiddag sker på Ulriksdals Värdshus.
Till dessa krävs att man löser biljetter.
Chaîne des Rôtisseurs är ett internationellt gastronomiskt sällskap för både yrkesutövande och amatörer som introducerades 1959 i Sverige av bland annat Tore Wretman. I Chaîne des Rôtisseurs slår vi vakt om den goda gastronomin och bordets kultur, lokalt såväl som internationellt. Vi hyllar kvalitet och kreativitet i kokkonsten samtidigt som vi står upp för det lokala kökets särart och utveckling. Chaîne des Rôtisseurs organisation har drygt 100 professionella medlemmar med olika verksamheter.
Varje år arrangerar Chaîne des Rôtisseurs den internationella tävlingen “Årets Unga Kock” för att inspirera och sporra våra unga kockar runt om i världen. Tävlingen avgörs i två steg, först en nationell tävling följd av en internationell final som går av stapeln i något av organisationens drygt 75 medlemsländer. Sverige har genom åren presterat väl i dessa kocktävlingar.