TakeOver nätverkets kvinnliga kockar gör sitt tjugotredje gästspel på Hedda Spendrups bryggeri och restaurang OMAKA i A house. Kockarna sätter varsin rätt till ett av bryggeriets hantverksöl.
TakeOver nätverket som lyfter fram kvinnliga kockar startades 2014 av Linn Söderström och Lisa Lönner.
På gästspelet deltar följande kockar:
Frida Nilsson, Concept & Quality Development Head Chef i ESS Group, som tagit silver i Kockar- nas Kamp, deltagit på ett antal TakeOvers och själv varit värdinna för en bejublad TakeOver år 2019 när hon var Head Chef på MJs i Malmö.
Lisa Lönner, driver Lisa Fine Home Dining på Resarö och matvarumärket Finaste Lisa. Finalist Årets Ekokock 2022.
Agnes Fällman, kökschef på Sparrow som ägs av Mattias Dahlgren och som tidigare bl a arbetat på Mattias Dahlgrens Matbaren och TAK.
Christina Kashou, vinnare av Sveriges Mästerkock 2021 och kokboksförfattare. Har gjort praktik på Aira och arbetar nu som Junior Sous Chef på Surfers i Stockholm.
Clara Häggqvist, kock och sommelier som driver restaurangen Cissi & Clara på sin föräldragård utanför Norrtälje.
Hanna Claesson, kock på OMAKA, gick Grillska gymnasiet och har arbetat på Görvälns slott samt Ellery Beach House på Lidingö. Hon var också commis i Svenska kocklandslaget 2019.