Skip to content
årets kock

Den spännande uttagningen till Bocuse d’Or 2024/2025 äger rum på Münchenbryggeriet 2 maj. Då koras en av tre kandidater som kommer representera Sverige. På förmiddagen hålls också Commis Awards. Publik är välkommen!

Bocuse d’Or är världens främsta tävling för kockar. Att delta öppnar ett internationellt nätverk och ger stora möjligheter för en framtida karriär. Den vinnande kandidaten som kommer att representera Sverige i EM- och VM finalerna under 2024 och 2025.

Commis Awards är en tävling som riktar sig till unga kvinnor som går sista året på kockgymnasium. Syftet är att få fler kvinnor att stanna i branschen och att ställa upp i internationella tävlingssammanhang. Commis är benämningen på den assisterande lärlingskocken i ett proffskök. I Bocuse d’Or ingår alltid en commis i tävlingsteamet. Genom Commis Award har Team Sweden 2023 första gången tävlat med en kvinnlig Commis i Bocuse d’Or – Thilda Mårtensson.

Tävlande kandidater Bocuse d’Or:
Gustav Leonhardt, 26 år, från Norra Sorunda i Nynäshamn. Har bl a arbetat på Agrikultur, idag på R&D Aira.
Martin Karlsson, 46 år, hotellägare och kock, Grenna hotell. Tidigare musiker.
Christian Siberg, 32 år, tävlingsvan kock som bl a arbetat på Omaka och Skeppsbron 10.

På totalt 4 timmar och 47 minuter ska kandidaterna presentera en fatservering med kolja som huvudråvara och tallriksservering med fläsklägg som huvudråvara.

Trailer till dokumentärfilmen “Achieving Excellence” producerad av Food Office beskriver hur det är att satsa på att vinna Bocuse d’Or. Filmen har premiär 2023/24.

Läs mer på bocusedorsweden.se

Bocuse d’Or Sweden är som innehållsaktör en del av Stockholm- European Capital of Gastronomy.