Skip to content
rot2

16 mars kl 18.30 skapar två av Sveriges ledande vinmakare en niorättersmiddag på några av de bästa råvarorna och vinerna som landet har att erbjuda.

Göran Amnegård har en lång gastronomisk karriär i både Sverige och utomlands. Han tog med sig allt detta tillbaka till Sverige och slog 2002 upp portarna till Blaxta vingård i Flen strax söder om Stockholm. Sedan dess har Göran och Blaxta Vingård vunnit fyra stycken guldmedaljer internationella vin-VM.

Felix G. Åhrberg är vinmakaren och oenologen bakom Kullabergs Vingård. Efter läro- och vandraråren i Frankrike, Schweiz, Italien, Österrike, Nya Zealand och Sydafrika etablerade han sig i Sverige 2017. Vinerna från Kullabergs Vingård har kammat hem medaljregn jorden runt. I februari 2023 tilldelades Felix gård Gastronomiska Akademins pris för Sveriges mest ambitiösa vingård.

Meny:

  1. Blini med svensk störrom
  2. Anklevermousse, consummé på mossa & tryffel
  3. Norrländsk taco på tunnbröd, friterad matjessill, rökt gräddfil och picklad lök.
  4. Gravad röding med gräslöksmajo, pressgurka och friterad palsternacka.
  5. Svartvininkokt persiljerot med svensk coppa
  6. Lammragú med gråärt, rostad spetskål & morot
  7. Vaniljglass med lönnsirap och rostade hasselnötter
  8. Choklad ‘pot de creme’ med skogshallonsgelé
  9. Svenska hantverksostar

Alla rätter serveras med dryck från Blaxsta och Kullabergs vingård.

Kostnad: 2000kr / person
Plats: NK Saluhall
Bokning: event@butikrot.se

ROT Butik & Kök ägs av Anne och Pär Eriklin. De var med och startade Cajsa Warg på Renstiernas gata 1996 och driver ROT Butik & Kök på samma adress sedan 2018. I slutet av 2022 öppnade de butik nr 2 i NK Saluhall.