Skip to content

Våra Partners

 

visita

 

Visita sätter besöknäringens kulinariska kompetens på kartan 

De senaste 15 åren har Sveriges restaurangnäring utvecklats enormt och Stockholm – European Capital of Gastronomy ger möjligheter att effektivt manifestera det.
­– Vi restauratörer får möjlighet att ta plats i ett samlat program där vi kan lyfta fram våra verksamheter och våra duktiga kollegor. Tillsammans får vi större kraft att visa mångfalden av vad Stockholm har att erbjuda, säger Pelle Lydmar, ordförande i Visita Stockholm och Gotland.

Visita är besöksnäringens arbetsgivarorganisation. Besöksnäringen är idag den snabbast växande näringen i Sverige med cirka 200 000 sysselsatta. För många är den vägen in på arbetsmarknaden och till egen försörjning. 

 

Från Sverige

 

Svenskmärkning lyfter fram råvarorna

– Stockholm är en gastronomisk destination i världsklass att räkna med, och här spelar våra svenska råvaror en viktig roll, säger Ulrika Ekström, vd på Svenskmärkning.
Ett första konkret samarbete handlar om Invigningsbanketten för det gastronomiska huvudstadsåret på Stadshuset i februari. Då kommer Svenskmärkning tillsammans med Fredrik Eriksson och Mässrestauranger att lyfta fram producenterna så glansfullt som de förtjänar.

Svenskmärkning står bakom den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, som gör det enkelt att välja svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter.

 

Vi skapar programmet tillsammans

Tillsammans med stadens alla aktörer vill vi skapa en inkluderande och kreativ plattform som ger oss möjligheter att visa upp allt det som händer i Stockholm under 2023 med fokus på mat, måltid och njutning. 
Inbjudan vänder sig till restaurang- och besöksnäring, livsmedelsindustri, dagligvaruhandel, jordbruk, teknik- och designföretag, utbildningsväsende, organisationer med intresse för måltidskultur och gastronomi, samt media, opinionsbildare och politiker.
 

Hur vill du ta plats?

Du kan välja att ta plats som finansiell partner eller innehållsaktör.
Läs mer här:

Kontakta gärna Charlotta Ranert charlotta@capitalofgastronomy.se med förslag och idéer!

Innehållsaktörer