Skip to content

Våra Partners

 

visita

 

Visita sätter besöknäringens kulinariska kompetens på kartan 

De senaste 15 åren har Sveriges restaurangnäring utvecklats enormt och Stockholm – European Capital of Gastronomy ger möjligheter att effektivt manifestera det.
­– Vi restauratörer får möjlighet att ta plats i ett samlat program där vi kan lyfta fram våra verksamheter och våra duktiga kollegor. Tillsammans får vi större kraft att visa mångfalden av vad Stockholm har att erbjuda, säger Pelle Lydmar, ordförande i Visita Stockholm och Gotland.

Visita är besöksnäringens arbetsgivarorganisation. Besöksnäringen är idag den snabbast växande näringen i Sverige med cirka 200 000 sysselsatta. För många är den vägen in på arbetsmarknaden och till egen försörjning. 

 

Från Sverige

 

Svenskmärkning lyfter fram råvarorna

– Stockholm är en gastronomisk destination i världsklass att räkna med, och här spelar våra svenska råvaror en viktig roll, säger Ulrika Ekström, vd på Svenskmärkning.
Ett första konkret samarbete handlar om Invigningsbanketten för det gastronomiska huvudstadsåret på Stadshuset i februari. Då kommer Svenskmärkning tillsammans med Fredrik Eriksson och Mässrestauranger att lyfta fram producenterna så glansfullt som de förtjänar.

Svenskmärkning står bakom den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, som gör det enkelt att välja svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter.

 

Innehållsaktörer